712

Fabrică ilegală de documente în Chișinău!

http://liverec.com:8080/point.md/Img/adff17e1-cb92-4028-9348-1cb70daddaf3.jpg

O adevărată mini-fabrică de paşapoarte, buletine de identitate, permise de conducere şi legitimaţii de poliţist a fost descoperită ieri, 22 august, de către Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei. În acest caz cinci persoane au fost reținute fiind bănuite de trafic de influenţă şi fals.

În urma percheziției efectuate pe o adresă din Capitală au fost găsite și utilajul necesar pentru perfectarea tuturor tipurilor de acte, materie primă, holograme, matrice și altele.

La solicitarea ofiţerilor sub acoperire, în doar 20 de minute aceştia au fabricat un buletin de identitate românesc. În cadrul aceleiaşi percheziţii, a fost găsit şi un permis de conducere fals pe numele lui Vladimir Putin. Despre ultimul, unul dintre suspecţi a spus că a dorit să-l ofere unui prieten drept cadou.

Membrii grupului perfectau acte pentru întreaga Europă, fapt demonstrat prin depistarea a circa 30 de paşapoarte şi buletine de identitate, „eliberate” de organele competente din Italia, Spania, România.

Serviciile bănuiţilor începeau de la suma de 110 Euro pentru un permis de conducere, pînă la mii de euro pentru un paşaport străin.

Actualmente bănuiții sunt reţinuţi în izolatorul CCCEC și urmează să fie pedepsiți conform legii.

Пресс-служба POINT.MD

 


0