390

Ghimpu „se leapădă” de infractorii din partid

  
Liderul PL, Mihai Ghimpu, este gata să renunţe la toţi membrii de partid care sunt certaţi cu legea. „Dacă mai sunt de aceştia prin rândurile partidului, să-i ia pe toţi, că nu am nevoie de astfel de oameni”, a spus Ghimpu, comentând cazul liberalului care a fost reţinut, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Ghimpu spune că regretă faptul că printre membrii PL se găsesc şi astfel de persoane, dar a spus că este greu să le detectezi atunci când îi accepţi în formaţiune. „Această informaţie a ajuns la mine mai înainte. L-am chemat şi a zis că nu este adevărat. Atunci l-am sfătuit să se oprească, dacă este adevărat, pentru că va fi închis”, a spus Mihai Ghimpu. 

Totodată, el a precizat că nu l-a denunţat pe colegul de partid din lipsă de probe. „De acum înainte, când vor fi alegeri, vom face lista cu 2-3 luni înainte şi o vom plasa pe site-ul partidului ca să vedem dacă cineva are obiecţii serioase la aceste persoane”, a mai spus liberalul. 

La sfarşitul săptămânii trecute, un membru al PL a fost reţinut de CCCEC, fiind bănuit de trafic de influenţă. Acesta, împreună cu un alt complice, ar fi pretins de la un agent economic 184 de mii de euro pentru a-l ajuta să privatizeze două terenuri din capitală, influenţând mai mulţi funcţionari, inclusiv pe primarul de Chişinău. 

Liderul PL a ţinut să precizeze că acest caz diferă total de cel legat cu un membru al PCRM, Anatolie Tofan.

 
jurnal.md
0