457

Lupu şi Marinuţa, acuzaţi de trădare de patrie


Partidul Social Democrat din Republica Moldova îi acuză pe preşedintele interimar Marian Lupu şi ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, „de trădare de patrie şi activitate în interesul NATO”, fapt „ce contravine normelor constituţionale”.  
Acuzaţiile au fost lansate de social-democraţi în contextul „modificării legislaţiei militare şi ajustarea acesteia la standardele NATO”. 
 
În acest sens PSD, aminteşte despre „implicarea ostaşilor moldoveni în operaţiunile militare din Irak şi propagarea ideii intrării în NATO” de către ministrul Marinuţa. Marina Lupu, comandant suprem al Forţelor Armate, nu numai că nu a reacţionat la acţiunile lui Marinuţa, dar a semnat decretul prezidenţial prin care a legiferat pasul de defilare al militarilor moldoveni la standardele NATO.
 
„Modificarea în pripă a pasului de defilare conform standardelor NATO, pentru a fi prezentat la parada militară din 27 august şi demonstraţia de tehnică militară vin să demonstreze că Moldova îndeplineşte întru totul directivele NATO şi este gata de război”, susţine PSD într-o declaraţie de presă.
 
hotnews

0