496

Mircea Druc: Aceleaşi forţe care l-au influenţat pe Roşca, azi lucrează cu Filat

 

După ce s-a renunţat la „Istoria Românilor”, înţeleg că Filat e pus exact în situaţia în care s-a aflat Roşca.Cred că aceleaşi forţe din exterior, care l-au influenţat pe Roşca, azi lucrează cu Filat. Declaraţia aparţine ultimului premier al Moldovei sovietice şi fostului lider al Frontului Popular, Mircea Druc în cadrul unui interviu pentru Timpul de dimineaţă.

Acesta spune că la Chişinău se întâmplă lucruri foarte interesante. El nu exclude că "Moscova s-ar fi angajat să reîntregească Republica Moldova cu primordiala condiţie ca să nu ne unim cu România şi astfel să excludă orice legături cu românismul". 

Mircea Druc este de părerea că  neîneţelegerile din sânul Alianţei de guvernare sunt rezultatul acţiunilor unor grupări interesate în distrugerea AIE. 

"Cele câteva grupări, care promovează scenariul coaliţiei Filat-Voronin, apără capitalul care i-a adus pe comunişti la guvernare. Lăsaţi-l pe Voronin în pace şi developaţi mecanismul care i-a dat puterea! Aşa veţi găsi capitalul interesat de răsturnarea AIE. Judecata lor este simplă - le convine să aibă doar două partide în RM. În acest scop, Filat îl anihilează pe Ghimpu şi îi ia electoratul, iar comuniştii îl anihilează pe Lupu", explică Druc.

Referindu-se la Iurie Roşca, fostul lider al Frontului Popular spune că regretă foarte mult diversiunea acestuia pentru că "sincer credea că este un "unionist". "Cred că tot ce a făcut în aceşti ani a făcut din egocentrism, rivalitate, rânză moldovenească ş.a.m.d. În momentul când el a crezut în proiectul de succes al statalităţii RM, ne-am despărţit. Ştiind că, prin vot universal, nu fiecare are şanse să fie ales la cârma ţării, Roşca, meşter la combinaţii fiind, s-ar fi gândit că poate va ajunge el împărat. Sunt sigur că Voronin n-ar fi ajuns preşedinte, dacă ar fi fost ales de tăt nărodu", consideră Druc. 

UNIMEDIA aminteşte că următorul lider al Frontului Popular după Mircea Druc a fost Iurie Roşca. Acesta, alături de alţi 10 deputaţi ai Partidului Popular Creştin Democrat, au votat în 2005 pentru alegerea lui Vladimir Voronin în funcţie de preşedinte a Republicii Moldova.


Sursa: UNIMEDIA

0