468

Băsescu NEMULȚUMIT de politica Chişinăului

Preşedintele României, Trăian Băsescu, este din ce în ce mai supărat pe Republica Moldova. În cadrul unei întîlniri la o şcoala de vară de la Sulina, Băsescu a declarat că conducerea de la Chişinău ar trebui să se grăbească. Potrivit lui, există o deschidere a UE către Republica Moldova, dar fereastra nu v-a rămîne deschisă la nesfîrşit. Acest nesfîrşit este aproape, a mai declarat Băsescu.

Băsescu afirmă că Republica Moldova este etichetată ca fiind în criză politică, aşa cum procesele de adaptare a economiei, structurilor administrative şi politice au început. Chiar dacă aceste procese nu sunt destul de convingătoare, depinde doar de oamenii politici de la Chişinău cît de rapid avansează în direcţia Uniunii Europene.

În cadrul aceleiaşi întîlniri, Băsescu s-a arătat nemulţumit şi de decizia Guvernului Filat de omite cuvîntul „Românilor” din denumirea obiectului „Istorie” studiat în şcoli. Aceasta din motiv că acum 2 ani Chişinăul a solicitat de la Guvernul României 450 mi de manuale de Istoria Românilor.
 
Пресс-служба POINT.MD
0