999

Băsescu: Schimbarea Istoriei în R.Moldova este o dezamăgire!

Președintele României, Traian Băsescu, a declarat, cu puțin timp în urmă, în cadrul unei întâlniri cu tinerii basarabeni, că decizia autorităților de la Chișinău de a înlocui „Istoria Românilor" cu „Istoria" este o dezamăgire pentru România, scrie jurnal.md
„Este greu de înțeles, pentru că acum doi ani am tipărit pentru Republica Moldova 450 de mii de manuale, iar anul acesta le-am predat RM. Am tipărit manualele cu un conținut în acord cu Ministertul Educației de la Chișinău, pe cheltuiala statului român. Am înțeles că Istoria Românilor rămâne ca parte componentă. Să vedem!", a menționat Băsescu.
Indiferent de care va fi decizia finală, România nu se va supăra pe Republica Moldova.
„Nu ne vom supăra pe autorităţile de la Chişinău, dar o să ţinem minte", a pus punct Băsescu. In felul acesta Basescu elimina si speculatiile legate de faptul ca guvernul Filat s-ar fi consultat cu Bucurestiul inainte de a elimina denumirea de "Istoria Romanilor".
http://www.timpul.md/articol/basescu-schimbarea-istoriei-in-r-moldova-este-o-dezamagire--26309.html
0