452

Diacov: Formuzal să se ocupe de probleme Găgăuziei, noi avem candidatul nostru

„Dacă domnul Filat vrea să îşi propună candidatura (la funcţia de preşedinte) să se isprăvească şi fără Formuzal. Candidatul nostru este Marian Lupu.” Declaraţi aparţine preşedintelui de onoare a Partidului Democrat din Republica Moldova şi a fost făcută în contextul vizitei de ieri a premierului la UTA Găgăuzia.

Diacov de asemenea a ţinut să precizeze că Formuzal ar trebui să lase „declaraţiile deocheate şi să se ocupe de problemele Găgăuziei”. Acesta a mai specificat că candidatura la funcţia de preşedinte se face de către Parlament sau în cadrul AIE, dar nu de Formuzal.

De asemenea azi deputatul PCRM, Sergiu Sîrbu, a declarat că formaţiunea comunistă va decide la toamnă ce candidatură v-or susţine la funcţie de preşedinte. Acesta de asemenea a salutat declaraţiile lui Filat potrivit cărora Moldova la toamnă va avea preşedinte.

Portalul de ştiri POINT.md menţionează că în cadrul vizitei de ieri în UTA Găgăuzieri, başcanul Mihail Formuzal l-a rugat pe Vlad Filat să candideze la funcţie de preşedinte în toamna asta.
 
Пресс-служба POINT.MD
0