527

„Dictatura lui Voronin - floare la ureche față de actuala guvernare”

 
La aproape un an de la plecarea sa din PLDM, Călin Vieru vorbește, din nou, despre retragerea sa. De această dată, mai pe șleau, după cum spune însuși fostul deputat liberal-democrat.

„Oamenii educați în spiritul adevăratelor valori democratice nu vor accepta nici despotismul, nici autoritarismul. Eu fac parte din această categorie de oameni. Și am fost de acord să vin în PLDM pentru că în programa partidului o sarcină importantă era lupta cu totalitarismul. Deși acum, după câțiva ani, îmi dau seama că „apucăturile” dictatoriale de altădată ale lui Voronin sunt floare la ureche pe lângă actuala guvernare”, a declarat Călin Vieru, pentru revista Profit.

Or, spune Vieru, societatea trebuie să se învețe să lupte cu orice formă de dictatură, indiferent de „culoarea partinică pe care o îmbracă”.

„După cum se vede totuși, poporul nostru este înclinat să fie condus de o mână de fier”, adaugă Vieru.

În ceea ce privește inițiativa premierului Vlad Filat de a se consulta cu societatea civilă, Vieru o califică mai degrabă ca pe o „tragicomedie”, decât ca pe o acțiune democratică.

„Prin această acțiune, premierul a arătat că, după părerea lui, în sânul Alianței au fost epuizate toate resursele pentru ieșirea din situația politică deplorabilă din acest moment. Deputații sunt aleși de popor și dacă poporul i-a delegat să caute soluții pentru o situație sau alta, nu este sens să te întorci în punctul de pornire. Asta poate să însemne că toate străduințele actualei guvernări au fost zadarnice. Și dacă e așa, reiese că liderii politici au dus țara în blocaj”, a mai spus Vieru.
 
jurnal
0