559

Campanie rusească anti-Smirnov: A organizat un dezmăț în Transnistria

 
Federația Rusă a început campania deschisă împotriva actualului "președinte" al republicii moldoveneşti nistrene, Igor Smirnov, după ce în presa rusă a apărut informația potrivit căreia Moscova îl va susține la următoarele alegeri prezidenţiale din Transnistria pe Anatoli Kaminski. În cadrul unei ample campanii de discreditare a lui Igor Smirnov, la Kremlin se publică sondaje create de organizații create recent.
În perioada 26 - 30 iulie 2011, Centrul Internaţional pentru Analiza Politicilor a realizat un sondaj de opinie la care au participat 30 de experți, care s-au expus cu privire la cele mai stringente probleme sociale, politice și economice cu care se confruntă regiunea transnistreană. Potrivit autorilor sondajului, acesta a fost realizat pe teritoriul rmn, iar metoda folosită a fost interviul, notează sursa.

La întrebarea "Cum apreciaţi activitatea "președintelui" Republicii Moldoveneşti Nistrene, Igor Smirnov?" unele din răspunsuri au fost: preşedintele şi proprietarul companiei "Sheriff" au organizat un dezmăț în Transnistria; însuşirea ajutorului financiar rus de către familia prezidențială i-a obosit pe toți. Prin astfel de acțiuni, el ne va certa cu Rusia; în cei 20 de ani cât s-a aflat la putere, ne-am săturat de el. Dar, nu sunt sigur că noul preşedinte va fura mai puţin decât cel actual; Smirnov a creat un sistem corupt de extorcare a banilor de la oameni de afaceri, iar pentru "Sheriff" a anulat toate impozitele, multe vorbe – acțiuni zero. Se gândește doar la buzunarul său.

La întrebarea "Care, în opinia dumneavoastră, sunt cele mai stringente probleme în calea dezvoltării moderne a rmn?" unele cele mai multe răspunsuri au fost următoarele: dezvoltarea economică în Transnistria nu există. Există doar dezvoltarea unei companiei private - "Sheriff"; are loc preluarea ilegală de afaceri, inclusiv cu ajutorul schemelor criminale; Transnistria nu-și poate asigura dezvoltarea bazându-se exclusiv de ajutorul financiar din partea Federației Ruse, deoarece acesta dispare, fără a fi monitorizat. Este necesară un mecanism urgent pentru control mai riguros al bugetului rmn, compus în mare parte din ajutoarele rusești; salarii mici, nivelul ridicat de șomaj; corupție și conducerea incompetentă a țării; Oamenii inteligenți și cinstiți nu se acceptă; plecarea tineretului".

UNIMEDIA amintește că presa rusă a scris în repetate rânduri că Moscova îl va susține pe Anatoli Kaminski la alegerile prezidențiale din Transnistria. Scrutinul din stânga Nistrului se va desfășura în luna decembrie a acestui an.

Sursa: UNIMEDIA

0