498

Godea solidar cu a PATRA putere din stat

Deputatul independent Mihai Godea s-a arătat îngrijorat de atitudinea pe care o au autorităţile din Republica Moldova în raport cu instituţiile mass media. În cadrul unei conferinţe de presă Godea a susţinut că se observă o evoluţie periculoasă la capitolul liberei exprimări şi presă.

Pe lîngă toate acestea, potrivit lui Godea, se face tot mai simţită şi desolidarizarea jurnaliştilor, lucru care nu a avut loc nici pe timpul guvernării comuniste, cînd jurnaliştii de la diferite instituţii mass media erau mai uniţi ca nici o dată.

Tot în cadrul conferinţei de azi, Godea şi-a arătat nemulţumirea referitor la decizia premierului de azi de a declara şedinţa guvernului cu uşa închisă pentru presă. "Presa nu a avut acces la şedinţă, de parcă medicamentele nu ar mai fi un subiect de interes public. Asta nu e împiedicarea activităţii mass-media?"

Astfel PAD va întocmi un proiect de lege de completare a Codului Penal cu un nou articol care ar prevedea. "Răspunderea penală pentru cenzură şi implicarea în activitatea mass media". În cazul în care acest proiect de lege va fi aprobat, cei care îl vor încălca riscă amenzi de la 200 pînă la 400 unităţi convenţionale.
 
Пресс-служба POINT.MD
0