482

Filat: să nu împărţim primarii pe criterii POLITICE

"Să nu împărţiţi primarii şi consilierii locali pe criterii politice." Cu această cerinţă a venit premierul Vlad Filat în faţa preşedinţilor de raion în şedinţa de azi. "Avem nevoie de o colaborare eficientă. Nu vă conduceţi de greşelile care se comit la nivel central, nu trebuie ca aceste abateri să se repete şi la nivel local" a mai adăugat acesta.

Odihnit, după o vacanţă de 5 zile, premierul a întrunit azi şefii consiliilor raionale în cadrul primei şedinţe de lucru. Întrevederea a avut loc cu uşile închise, declaraţii pentru presă fiind făcute doar la sfîrşitul acesteia.

Astfel, premierul a venit cu propunerea ca să se formeze Asociaţia Preşedinţilor de Raioane. Potrivit lui Filat aceasta ar permite: "comunicarea la nivel extern cu instituţiile Statului: Guvernul, Parlamentul şi în special cu partenerii de dezvoltare la nivel regional".

Premierul, a mai dat asigurări că va trata în mod egal fiecare preşedinte de raion, indiferent de partidul din care acesta face parte.

Portalul de ştiri POINT.md aminteşte că aceasta este prima întîlnire a şefului Guvernului cu Preşedinţi de raioane după alegerile locale din acest an.
 
Пресс-служба POINT.MD
0