2448

Edilul Capitalei Dorin Chirtoacă împlineşte astăzi 33 de ani

Dorin Chirtoacă împlineşte astăzi 33 de ani. În activitatea sa, edilul-şef al Capitalei este pus pe fapte mari. A condus o autospecială şi un troleibuz, a urcat pe o scară de pompieri şi s-a plimbat cu o maşină blindată. Sunt activităţi mai puţin obişnuite pentru un primar. Nu însă şi pentru Dorin Chirtoacă. Mai mult, edilul-şef al Capitalei a spus că nu are de gând să se oprească aici.

Dorin Chirtoacă s-a făcut remarcat şi la secţia de votare, la alegerile parlamentare. El a folosit buletinul de vot ca să aprecieze talia unei domnişoare.

"Ooo! Metrovkă. Poţi măsura suprafaţa la clădiri. Să nu fie de deochi. Mă ia cu ameţeli. Ia chiar dă să încercăm. Şaizeci şi ceva. Şaptezeci maxim", declară glumeţ Chirtoacă.

În ianuarie, edilul a urcat la volanul unei autospeciale, deşi nu are permis pentru a conduce o astfel de maşină. Aşa s-a întâmplat că zelul primarului a fost sancţionat de poliţişti cu o amendă de o mie de lei.

În martie, Dorin Chirtoacă a decis să conducă un troleibuz nou-nouţ, unul dintre cele aduse recent în Capitală. Şi în acest caz, edilul s-a ales cu o amendă de o mie de lei din partea poliţiştilor.

Primarul Capitalei nu a fost la primele abateri în calitate de şofer. În iunie anul trecut, poliţia l-a lăsat fără plăcuţele de înmatriculare, după ce şi-a parcat maşina neregulamentar.

Edilul nu a lipsit nici de la simularea unei intervenţii post-seism. Atunci, Chirtoacă a preluat rolul de şef al Comisiei pentru situaţii excepţionale. Atunci s-a urcat pe scara pompierilor ca să monitorizeze situaţia de la înălţime.

Dorin Chirtoacă s-a plimbat şi cu o blindată. S-a întâmplat la Brigada de infanterie motorizată "Ştefan cel Mare" din Chişinău, unde a avut loc Ziua uşilor deschise.

Dorin Chirtoacă a fost ales primar al Chişinăului pe data de 19 iunie, pentru al doilea mandat consecutiv, în urma celui de-al doilea tur de scrutin.
 
 
Publika
0