526

SECRETELE lui Chirtoacă: cum studenții basarabeni să reușească în țara vecină

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a întîlnit astăzi cu tinerii care vor să aplice la studii la una din universităţile de peste Prut. El a mers astăzi la Consulatul României din capitală, unde a vorbit cu abiturienții, le-a urat succese, dar și s-a împărțit cu unele secrete. Acesta le-a mărturisit tinerilor că pentru a avea rezultate în ţara vecină, trebuie să depună mult efort, deoarece concurenţa este una pe măsură.

„Tinerii noştri au capacităţi deosebite, tocmai de asta sînt convins că veţi reuşi să vă afirmaţi în instituţiile de învăţămînt din România”, a remarcat Dorin Chirtoacă. În final, primarul de Chişinău i-a îndemnat pe tineri ca după finisarea studiilor universitare în România să revină în Moldova, deoarece țara are nevoie de specialişti calificaţi în toate domeniile.
Edilul capitalei Dorin Chirtoacă a făcut și-a făcut studiile universitare la drept, la Universitatea din București și Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene, pe care le-a absolvit în anul 2001.

Comisia de admitere pentru depunerea dosarelor pentru instituţiile din România a candidaţilor din zona centrală a Republicii Moldova va activa pînă pe data de 6 august. Rezultatele admiterii vor fi făcute publice la sfîrşitul lunii curente, pe site-ul Ministerului Român al Educaţiei.
 
 
Пресс-служба POINT.MD
0