450

Коммунисты не всчет !

Top 11 al celor mai primejdioase animale din lume Joi, 4 August 2011 - 08:30
a|A

 

 
Omul este, cu siguranta, unul dintre cei mai mari pradatori, dar, la randul sau, trebuie sa faca fata atacurilor unor creaturi rebele ale caror muscaturi sau intepaturi se adeveresc, de multe ori, mortale.
Site-ul topito.com a intocmit un top al celor mai primejdioase animale pe care, daca tii la viata ta, este bine sa le eviti, altfel te poti alege cu boli necrutatoare, cum ar fi malaria sau febra galbena, ori, si mai rau, poti fi devorat intr-o secunda!
1. Tantarii par inofensivi la prima la vedere, dar prin intepatura lor pot fi transmise nenumarate boli mai mult sau mai putin grave. Malaria si febra galbena ucid anual cel putin 2 milioane de oameni.
2. Serpilor veninosi le cad victima in fiecare an cel putin 100.000 de oameni, asa ca fugi cat poti de viperele cu corn sau de viperele cu cruce, care se ascund mai ales in zonele montane din tara noastra, ori de cobra regala sau de sarpele tigru, care traieste in America.
3. Toate speciile de scorpion au venin neurotoxic, cu „ajutorul” caruia isi paralizeaza si ucid prada fara niciun efort. Toxinele eliminate de scorpion actioneaza imediat asupra victimei, astfel ca peste 5.000 de persoane mor anual otravite de acul inveninat al acestor creaturi nevertebrate, cu aspect inselator de rac.
4. Crocodillii ucid peste 2.000 de persoane anual, mai ales in apele Nilului, forta maxilarul sau fiind extraordinara. Sunt buni înotatori, iar cand vaneaza stau ascunsi sub apa pana la nivelul ochilor și al narilor.
5. Elefantul poate fi un prieten bun pentru om atata vreme cat acesta ii respecta teritoriul. Daca il prinzi insa pe picior gresit, loviturile sale sunt mortale. Peste 600 de oameni mor in fiecare an, lovite de elefanti.
6. Albinele a caror miere este atat de buna au insa si venin! Iar persoanele mai sensibile pot muri in urma unei intepaturi de albina.
7. Leii nu sunt prea incantati de prezenta omului, asa ca regii junglei au parte, anual, de cel putin 250 de oameni la micul dejun sau la cina!
8. Hipopotamii sunt erbivore pasive si calme si, uneori, chiar dragalase. Dar daca te afli in calea unui astfel de animal, care cantareste cel putin 1.500 de kilograme, mai ales cand alearga cu 30 de kilometri pe ora, te poti numara printre cei 200 de nefericiti care mor, anual, striviti sub copitele lor.
9. Veninul anumitor meduze poate ucide un om in cateva minute, fiind raportate, din cauza lor, peste 100 de decese anual. Meduza Irukandji care traieste in Australia are dimensiuni foarte mici, dar este considerata una dintre cele mai periculoase vietati din ocean. Omoara mai multi oameni, intr-un an, decat toti rechinii sau serpii de mare la un loc.
10. Intre 40 si 100 de persoane sfarsesc in fiecare an in coltii tigrilor, care adora carnea de om. Tigrul este unul dintre cei mai mari rapitori de pe Pamant, cedand doar in fata ursului polar si a ursului brun.
11. Rechinii ataca omul, de cele mai multe ori, din greseala, dar victimele lor pot ajunge in fiecare an de la 30 la 100, cel mai de temut dintre ei fiind rechinul alb.
Mihaela Pavnutescu
 
taguri: tantarimeduzelei,


0