501

PCRM primeşte lovituri dure din stânga

 
Partidul Social Democrat din Moldova, formaţiune politică extraparlamentară de centru-stânga, se arată indignat de „inactivitatea PCRM – unicul partid parlamentar, care reprezintă interesele electoratului moldovenesc pe eşichierul politic de stânga”.
 
Afirmaţia se conţine într-o declaraţie de presă în care sunt enumerate şi condamnate acţiunile anticonstituţionale ale Alianţei pentru Integrare Europeană. 
 
PSD susţine că nu a auzit nici o declaraţie oficială din partea fracţiunii PCRM în Parlament referitor la încălcările normelor constituţionale de către AIE. 
 
„Fracţiunea PCRM de mai mult timp nu participă la lucrările Parlamentului moldovenesc [...], iar „unicul motiv, care justifică comportamentul deputaţilor comunişti, este preconizata coaliţie cu unul din partidele AIE”, se menţionează în declaraţia PSD. 
 
Formaţiunea condusă de Victor Şelin este de părere că „toate marşurile sociale, planificate să fie organizate cu mare pompă de PCRM, nu vor avea nici o valoare, dacă astăzi în faţa pericolului de introducere în programul şcolar al obiectului „istoria românilor”, mai presus s-a dovedit a fi aritmetica parlamentară de partid, decât apărarea drepturilor constituţionale ale cetăţenilor simpli”.
 
În declaraţia citată se face apel către membrii şi simpatizanţii PCRM care sunt chemaţi să susţină PSDM în acţiunile de apărare a Constituţiei ţării (...) şi neadmiterii includerii în procesul de studii a obiectului „Istoria românilor”. PSD cheamă cetăţenii la nesupunere civice şi îndeamnă părinţii să încurajeze copiii să nu frecventeze obiectul „Istoria românilor”, dacă coaliţia de guvernământ nu va renunţa la intenţiile sale.
 
hotnews
0