2168

De ZECE ori mai puțin vin REFUZAT în 2011 pe piața rusă

În primele șapte luni ale anului curent, Serviciul sanitar federal al Federației Ruse „Rospotrebnadzor” a întors de zece ori mai puțin vin, comparativ cu aceiași situație a anului precedent. Astfel, dacă în anul 2010, instituția a refuzat 140 de loturi de vin moldovenesc, atunci în aceiași perioadă a anului în curs, această cifră a fost de doar 14 loturi.

Potrivit datelor „Rospotrebnadzor”, Rusia a respins în anul curent 536,6 mii litri de vin, în timp ce în 2010 au fost rebutate 2,2 milioane litri de vinuri, divinuri şi vinuri brute. Și atunci și acum, motiv înaintat de serviciul sanitar federal a fost că vinul nu ar corespunde parametrilor de calitate şi inofensivitate. După cum menționează „Rospotrebnadzor” în anul curent companiile moldoveneşti au devenit mai exigente în ceea ce priveşte controlul calităţii.

De la începutul anului, pe piaţa rusă din Moldova au intrat 1863 loturi de vinuri, 252 loturi de divinuri şi 99 loturi de vinuri brute, în volum total de 11,48 milioane litri. Potrivit ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, citat de Infotag „Rusia nu mai este principala piaţă de desfacere a producţiei alcoolice moldoveneşti, poziționîndu-se pe locul trei, după Ucraina şi Belarus”.
 
Пресс-служба POINT.MD
0