417

Filat, Stati, Guma, Şelin cu datorii de milioane la bugetul României

Mai mulţi milionari moldoveni care controlează companii din România au datorii faţă de statul vecin. Unii dintre ei au ajuns să fie executaţi silit de autorităţile române, care vor să-şi recupereze banii, scrie Adevărul. Printre aceştia figurează şi premierul Vlad Filat.

Pe lista rău-platnicilor cu restanţe la bugetul României au ajuns nu doar oameni de afaceri, dar şi politicieni din Moldova. Nume precum Vlad Filat, Anatol Stati, Valeriu Guma, Victor Şelin, Vitalie Iurcu, Vladimir Baldovici figurează ca datornici faţă de autorităţile şi creditorii de peste Prut. Cei menţionaţi mai sus sunt acţionari majoritari la firme deschise în ţara vecină.

Potrivit Adevărul, dacă unele companii controlate de moldovenii bogaţi au restanţe mici, de doar câteva mii de lei româneşti, atunci firma Kapital Invest Company, la care acţionar majoritar este Vlad Filat, se poate "lăuda" cu sume mai mari, în jur de un milion de lei româneşti, sau circa 4 milioae de lei moldoveneşti.

Igor Volniţchi, purtător de cuvânt al premierului, nu a confirmat însă, informaţiile, menţionând că este o eroare şi că firma deţinută de Filat nu are nicio datorie.
 
Publika
0