548

Comunistii si democratii au pierdut alegerile. Epopeea continua

 
In urma alegerilor de ieri, care s-au desfasurat in 3 localitati din tara, Partidul Liberal Democrat din Moldova si Partidul Liberal au mai obtinut cate o primarie.
 
Astfel, primar in Climautii de Jos, raionul Soldanesti, a devenit liberal-democrata Vera Sava, care a invins in fata contracandidatului sau democrat Ion Marza cu doar 12 voturi.
 
Liberalul Segiu Melnic a luat primaria din Sofia, raionul Hancesti, acumuland cu 124 de voturi mai mult decat democrata Svetlana Rotundu.
 
Si orasul Causeni are un primar. Independentul Veaceslav Repesciuc a luat cu peste 1,5 mii voturi mai mult decat comunistul Veaceslav Nigai.
 
In aceste localitati a avut loc turul 3 de scrutin, dupa ce instanta de judecata a anulat rezultatele celui de-al doilea, depistandu-se mai multe ilegalitati.
 
Totodat, CEC urmeaza sa stabileasca data alegerilor repetate pentru satul Ciorasti, raionul Nisporeni, iar instantele de judecata examineaza alte 3 dosare privind alegerile locale din Andrusul de Sus si de Jod, raionul Cahul, precum si din satul Ivancea, raionul Orhei.
 
stirea zilei
0