445

PLDM nemulțumiți de activitatea Parlamentului

Fracțiunea PLDM este nemulțumită de activitatea Parlamentului în cadrul acestei sesiuni. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de către președintele fracțiunii, Valeriu Streleț.

De asemenea Valeriu Streleț a dat de înțeles că fracțiunea pe care o conduce nu are de gînd să joace jocul cuiva. Potrivit lui, anume din acest motiv ei nu au votat o serie de proiecte înaintate de fracțiunea PL. El a declarat că acele proiecte de lege care liberal democrații au refuzat să le voteze purtau un caracter cu interes personal al liberalilor.

De asemenea liberal democrații s-au arătat nemulțumiți de faptul că mai multe proiecte de lege importante pentru dezvoltarea prosperă a Republicii Moldova nu au fost aprobate. „Printre proiectele noastre se numără și legea privind abolirea prezidiului, ce prevede răspunderea juridică și colectivă a Guvernului, proiectul de lege privind demonopolizarea pieţei de export a metalelor feroase, care a fost respins de deputații democrați, dar și proiectul de Legea cu privire la semnatarii Declaraţiei de Independenţă, care a fost returnat în comisia de profil. Îmi exprim speranța că cele întîmplate au fost simple incidente și că deputații AIE vor vota proiectele de mai sus”.

În cadrul aceleiași conferințe, Streleț, și-a exprimat speranța ca următoarea sesiune a Parlamentului să fie mai productivă. Tot el a mai declarat că PLDM va veni în următoarea sesiune cu un proiect de lege care ar prevedea penalizarea deputaților care absentează fără motiv de la ședințele plenului.
 
Пресс-служба POINT.MD
0