840

Mihai Ghimpu: Veaceslav Ioniță deputat PLDM, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, trebuie să-și dea demisia și să f

20 iul 2011.

Veaceslav Ioniță, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, trebuie să-și dea demisia și să fie tras la răspundere penală. De această părere este liderul PL, Mihai Ghimpu, care afirmă că Ioniță a schimbat în mod conștient cifrele din legea privind cazinourile și a adus astfel un prejudiciu statului de circa 5,6 milioane. Drept dovadă, acesta a dat citire din stenograma Legislativului și a comisiei parlamentare. Veaceslav Ioniță nu este în țară și nu a comentat, deocamdată, acuzațiile care i se aduc.

Potrivit lui Ghimpu, inițial legea a fost votată fără amendamentul lui Veaceslav Untilă, care prevedea ca taxa pentru o masă de joc să fie de 180 de mii de lei pentru un an în loc de 360 mii lei. Iar după ce a fost votată legea, deputații au trecut la examinarea altor proiecte de legi.

„După votare, apare dl Untilă la microfon, iar Ioniță îi solicită să citească integral amendamentul, chipurile pentru stenogramă. Și Ionița a acceptat amendamentul lui Untilă, după ce a fost adoptată legea. Ne întrebam de ce, pentru ce? Veaceslav Ioniță conștient a mers la schimbarea cifrelor. Au crezut că va rămâne vinovat Mihai Ghimpu”, afirmă liberalul.

Acesta insinuează că liberal-democrații și comuniștii sunt în aceeași tabără. „Câtă gălăgie au făcut ei în martie în Parlament, când mă învinuiau pe mine. Acum când comuniștii s-au convins că nu Ghimpu e vinovat, au luat harbuzul în gură și lucrează în unison. Comisia care urma să ancheteze acest caz, formată din patru comuniști, trei liberal-democrați și câte unul de la PL și PD nu și-au ales nici până astăzi președintele. De ce? Comisia tărăgănează, nu vrea să iasă și să spună cine este vinovat”, a concluzionat Ghimpu.

Președintele PL nu poate spune unde au ajuns cele 6 milioane de lei și declară că Procuratura Generală trebuie să investigheze acest caz. „Să se clarifice PG, cum s-au împărțit banii, eu nu am stat la ușă să văd cât și în care torbă s-a dus”, a accentuat sursa citată.

Precizăm că eroarea la legea cu privire la cazinouri a fost depistată de către Executiv, care a contestat actul la Curtea Constituţională. Ulterior,  legea a fost corectată în Parlament.

http://unimedia.md/?mod=news&id=36774

0