942

Ghimpu declară că PLDM l-a retras pe Bodiu pentru Dodon.

20 iul 2011

După ce a declarat că deputatul liberal-democrat, Veaceslav Ioniță ar fi fost implicat în scandalul legat de Legea Cazinourilor, președintele liberal vine cu noi „dezvăluiri” despre PLDM. În cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, Ghimpu a declarat că Vlad Filat l-a retras pe Victor Bodiu din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei, pentru ca Igor Dodon, candidatul comunist, să câștige din primul tur. În replică, liderul PLDM a catalogat afirmațiile colegului de Alianță drept imorale și jignitoare.

„Undeva dl Filat a spus că eu în campania electorală am tăcut, pentru ca Dorin Chirtoacă să câștige alegerile. Tăcerea mea ține de strategia partidului. Dacă vorbeam, era mult mai rău. De unde știți că Vlad Filat l-a retras pe Victor Bodiu ca să câștige Dorin Chirtoacă? Dar eu vouă vă răspund că invers a fost - l-a retras pe Bodiu ca să câștige Dodon din primul tur”, a declarat Ghimpu.

La rândul său, liderul PLDM, Vlad Filat a calificat drept imorale spusele liberalului. „Este o declarație imorală și care aduce jignire tuturor colegilor mei din PLDM, colegi care au muncit pentru ca Dorin Chirtoacă să ajungă primar general al Capitalei, fapt recunoscut de el însuși, când a adresat mulțumiri colegilor liberal-democrați”, a spus acesta.

UNIMEDIA amintește că recent, Mihai Ghimpu a declarat că nu va mai tăcea de dragul Alianței, așa cum a făcut-o până acum, când existau probleme în interiorul coaliției. În replică, liderul PLDM, Vlad Filat, a lăsat să se înțeleagă că anume datorită faptului că președintele liberal a tăcut în campania electorală, Dorin Chirtoacă ar fi câștigat alegerile. 

În debutul campaniei electorale, PLDM și-a retras candidatul pentru Primăria Chișinău, Victor Bodiu. Atunci, Vlad Filat a declarat că o face pentru a spori șansele de câștig al candidatului PL, Dorin Chirtoacă.
http://unimedia.md/?mod=news&id=36769

0