371

Dodon: Un gest al lui Filat, pe care îl susţin

Deputatul comunist Igor Dodon este încântat de decizia premierului Vlad Filat de a aduce la Chişinău drapelul lui Ştefan cel Mare, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova. "Este un gest pe care îl salut şi sub care subscriu", scrie Igor Dodon pe vox.publika.

"Filat a surprins pozitiv zilele acestea. Cred că drapelul lui Ştefan a marcat perioada cea mai glorioasă din istoria Moldovei şi a moldovenilor, a simbolizat demnitatea şi independenţa noastră ca stat suveran", este de părere Igor Dodon.

Membrul Partidului Comuniştilor din Moldova speră că prezenţa drapelului lui Ştefan, de ziua de naştere a Republicii Moldova, va fi de bun augur pentru procesele politice.

"Aducerea drapelului este un gest inspirat, iar drapelul la rândul său îi va inspira pe moldoveni la un mai mare ataşament faţă de istoria şi valorile noastre tradiţionale moldoveneşti", mai spune Igor Dodon pe vox.publika.

În acelaşi articol, deputatul PCRM spune că apreciază gestul premierului de "semi-dezicere de AIE cu toate păcatele ei, pe care Filat a avut curajul să o facă".

Amintim că, pe 13 iulie, premierul Vlad Filat i-a scris o scrisoare omologului său de la Bucureşti, Emil Boc, în care solicită aducerea steagului Domnitorului Ştefan cel Mare la Chişinău.

În răvaş, Filat spunea că steagul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt ar conferi o semnificaţie distinctă şi inedită manifestărilor oficiale prilejuite de marcarea a 20 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova şi a două decenii de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Chişinău şi Bucureşti”. Steagul ar urma să fie expus la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie.
 
Publika
0