454

Igor Dodon trebuie să preia conducerea PCRM pentru a aduce comuniștii la guvernare, după următoarele alegeri

Igor Dodon este comunistul acreditat cu cea mai mare încredere de către auditoriul PCRM care a participat la sondajul organizat de Portalul Informativ Analitic AVA. În cadrul acestuia respondenții trebuiau să aleagă personalitatea din cadrul PCRM care ar ocupa locul Președintelui Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, care ar duce partidul la guvernare după următoarele alegeri parlamentare.


Respondenții trebuiau să aleagă între Vladimir Voronin, Igor Dodon, Iurie Muntean și Marc Tcaciuc. Astfel, din cei peste o mie o sută de participanți la sondaj, 50,7% consideră că Igor Dodon este cea mai potrivită personalitate pentru a ocupa funcția de Președinte PCRM și are cele mai mari șanse de a aduce acest partid la guvernare. Igor Dodon este urmat de Vladimir Voronin cu 36,4%, Iurie Muntean – cu 6,9%, iar lista candidaturilor o încheie Marc Ctcaciuc – cu 6,2%.

Igor Dodon a fost candidatul PCRM la funcția de Primar General de Chișinău și în fruntea listei de candidați la funcțiile de consilieri PCRM. În urma algerilor Igor Dodon a obținut 48,07% din voturi, iar PCRM a obținut majoritatea în Consiliul Municipal Chișinău.
 
Пресс-служба POINT.MD
0