576

Scenariile lui Lupu: Dacă PLDM face alianţă cu PCRM, PD trece în opoziţie

Soarta Alianţei pentru Integrare Europeană şi evoluţiile de pe arena politică vor fi clare în următoarele câteva săptămâni. Liderul democraţilor, Marian Lupu, a prezentat câteva posibile scenarii în acest sens, într-un interviu pentru radio Europa Liberă.

Democratul Marian Lupu consideră că sunt plauzibile câteva scenarii. Primul dintre acestea, dialogul între componentele AIE, este ireal, în opinia liderului democraţilor.

"Scenariul de intimidare - Este vorba de o încercare de a concentra o deplină putere de stat într-o singură mână. Dacă noi ne-am angaja toţi împreună să vorbim despre democraţie, democraţia înseamnă separarea puterilor şi asigurarea unui echilibru", a explicat Marian Lupu.

Democratul admite şi o altă situaţie: "Tot ce se întămplă în ultimele două săptămâni nu e altceva decât un început de campanie pentru alegerile parlamentare anticipate, pe care unii ar dori să le genereze", a adăugat liderul PD.

"Scenariul trei. PLDM deja a adoptat o decizie şi face alianţă cu PCRM. În această situaţie, noi n-o să-i ţinem de mână. Într-un asemenea scenariu Partidul Democrat nu va participa. Noi ne ducem în opoziţie", a precizat Marian Lupu.

În opinia lui democratului, cel de-al patrulea scenariu ar fi o consecinţă a nedorinţei unor colegi din alianţă să aleagă şeful statului.
 
Publika
0