511

(video) Filat în combină la secerat grâu

 
Politicienii moldoveni iubesc să se urce la volanul vehiculelor cu destinație specială. Cel puțin așa reiese din acțiunile acestora. După ce Dorin Chirtoacă s-a urcat la volanul troleibuzelor, autospecialelor de curățat zăpada, iar Vlad Filat a condus un tanc de ziua recrutului, ieri, premierul a încercat un nou mijloc de transport.

De această dată, Filat s-a urcat alături de șofer în cabina unei combine de secerat. Evenimentul a avut loc ieri, când oficialul moldovean împreună cu ambasadorul SUA în R. Moldova, Asif Chaudry, au efectuat o vizită în satul Cimişeni, raionul Criuleni. Oficialii au fost întîmpinaţi la intrarea în sat cu pîine şi sare, după tradiţia moldovenească, după care au fost familiarizaţi cu istoria acestei localităţi.

Oaspeții au mers și în cîmp, unde au vizitat plantaţiile de porumb şi lanurile de grîne, recoltarea cărora este în toi. „Am văzut cum se munceşte în cîmp şi un bun exemplu de investiţie. Cred că după această vizită doamna Ambasadoare va avea o viziune mult mai clară despre situaţia din Moldova şi o mai bună înţelegere a solicitărilor ce vor veni din partea noastră”, a spus Filat.

De asemenea, delegația a vizitat întreprinderea mixtă moldo-paraguaiană „Porco Bello” din această localitate, unde administraţia întreprinderii i-a familiarizat cu condiţiile în care sunt crescuţi porcii, condiţiile în care sunt ulterior sacrificaţi şi modul în care este păstrată carnea.  


Sursa: UNIMEDIA

0