497

Filat s-a întâlnit ieri cu Smirnov: Am vorbit și despre eliberarea lui Ilie Cazac

Ieri seara, la meciul de fotbal dintre Iskra Râbnița și Dacia Chișinău de la Tiraspol a participat atât premierul Vlad Filat, cât și separatistul Igor Smirnov. Cei doi au stat alături în tribună și au discutat despre mai multe probleme. Cel puțin asta declară Vlad Filat. 

"Am avut o discuție cu dl Smirnov. Am vorbit despre mai multe probleme care țin de reglementarea conflictului transnistrean. Sigur, în luna septembrie urmează să reluăm negocierile în formatul 5+2. Am vorbit și despre problemele care vizează transportul marfar pe căile ferate", a declarat Filat, citat de PublikaTV.

Potrivit sursei, acesta a discutat cu Smirnov și despre despre reconectarea telefoniei fixe dintre regiunea transnistreană și R. Moldova. "Urmează ca dl Carpov să continuie discuțiile săptămâna viitoare. Am insistat asupra necesității eliberării lui Ilie Cazac. Sper că vom găsi înțelegere", a mai spus Filat.

UNIMEDIA amintește că nu e prima dată când premierul Vlad Filat merge în regiunea transnistreană. Vizita acestuia a fost refuzată în 2009, dar ulterior a primit acceptul să meargă la două meciuri de fotbal în cursul anului 2010. Prim-ministrul a lăsat să se înțeleagă că a vorbit atunci puțin și cu liderul regiunii, Igor Smirnov.
 
unimedia

0