1385

Clienti, parteneri, investitori

Noi oportunităţi pentru mediul de afaceri
     Republica Moldova este un stat cu aspiraţii europene, amplasat geografic între România şi Ucraina. Astfel, odată cu accederea României la Uniunea Europeană, Republica Moldova a devenit vecin imediat al UE, fiind în acelaşi timp membru al CSI. Această circumstanţă a permis sporirea atractivităţii ţării în calitate de partener comercial şi destinaţie investiţională pentru partenerii internaţionali.
   Pe parcursul ultimilor ani, mediul de afaceri din Republica Moldova tinde să devină mai complex şi mai instabil. Lipsa principiilor etico-morale a devenit deja o caracteristică reprezentativă a business-ului din Republica Moldova. Complexitatea vieţii economice face ca concurenţa să îşi facă simţită prezenţa din ce în ce mai mult. Care  sunt şansele unei întreprinderi de a desfaşura o activitate eficientă în ţara noastră şi de a face faţă presiunilor din partea concurenţilor de categorie grea? Totul depinde de ingeniozitatea şi de abilităţile antreprenorului, de capacitatea de a combina cit mai eficient factorii de producţie şi de a ţine pasul cu progresul.
    În vederea susţinerii Întreprinderilor Mici si Mijlocii din Republica Moldova, Asociaţia “Business Gate” a lansat programul “Commercial Gate”,  un program non-profit care tinde să devină un asistent  bun şi de încredere în dezvoltarea afacerilor. „Commercial Gate” se orientează spre dezvoltarea întreprinderilor Mici şi Mijlocii, deoarece anume acestea reprezintă motorul economiei naţionale. Mediul de afaceri din Moldova înregistrează anual circa 2 mii de întreprinderi mici şi mijlocii, iar în total activează mai mult de 40 de mii de întreprinderi şi reprezintă aproximativ 96 la sută din totalul întreprinderilor din ţară. Susţinerea dezvoltării sectorului IMM echivalează cu susţinerea dezvoltării economiei naţionale.
    Programul „Commercial Gate” este un instrument inovativ care vine în ajutorul oamenilor de afaceri oferindu-le noi posibilităţi. „Commercial Gate” este un program în totalitate nou, care atinge scopuri comerciale de benefciu şi de dezvoltare şi, în acelaşi timp, este o comunitate transnaţională de persoane, cu interese comune (chiar şi de scurtă durată), în lumea afacerilor. În cadrul programului nu există limite cu caracter politic, social sau teritorial, totul se bazează pe principiul de ajutor şi respect reciproc.
     Rezidenţii programului „Commercial Gate” vor avea privilegiul de a beneficia de sistemul de reduceri existent, stabilit de membri. Statutul de membru va fi confirmat de paşaportul pe care oricare rezident poate sa il obtina prin depunerea unei cereri. Rezidenţii vor putea să beneficieze de avantajele oferite de program atît în interes de afaceri cît şi în interes personal.
    “Commercial Gate” reprezintă o platformă virtuală, unde oamenii de afaceri ce se confruntă cu dificultăţi, le depăşesc cu ajutorul schimbului de experienţe şi cunoştinţe. “Commercial Gate” este un teritoriu virtual care, nu este limitat geografic, politic, lingvistic sau confesional, dar în care se respectă diferite viziuni, ideologii, principii şi dreptul la individualitate.
     În acest „teritoriu” virtual pot sa interacţioneze antreprenorii care au scopuri şi idei comune în căutarea unei bunăstări economice. În acest teritoriu unica si cea mai importantă condiţie este respectarea normelor etico-morale.
     „Commercial Gate” are ca scop crearea unui mediu de afaceri sănătos, unde toţi participanţii au şanse egale. Orice afacerist poate să acceseze gratuit acest program, începînd instantaneu să benficieze de: accesul la o comunitate de oameni de afaceri unde principiile etico-morale se respecta, o pagina personala, spatiu gratuit pentru plasarea materialelor foto si video cu caracter publicitar, reduceri, şi impunerea afacerii la nivel international.
0