405

Chişinăul vrea dialog constructiv cu Tiraspolul

 
Chişinăul pledează pentru stabilirea unui dialog constructiv între ambele maluri ale Nistrului, prin promovarea măsurilor de consolidare a încrederii. Declaraţia a fost făcută de viceprim-ministrul pentru reintegrare, Eugen Carpov, la întrevederea cu grupul de ambasadori acreditaţi pe lângă Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).
 
„Însă autorităţile moldoveneşti rămân în continuare pe poziţia că, obiectivul-cheie al negocierilor oficiale urmează să fie elaborarea unui statut juridic special al regiunii transnistrene, ca parte integrantă a Republicii Moldova, cu respectarea principiilor de suveranitate şi integritate teritorială”, menţionează Carpov.

O atenţie sporită este acordată de autorităţile moldoveneşti soluţionării problemelor cu care se confruntă populaţia ţării, inclusiv din regiunea transnistreană. Astfel vice-ministrul a reiterat îngrijorarea vizavi de situaţia la capitolul respectării drepturilor omului în stânga Nistrului şi a solicitat implicarea plenară a partenerilor externi în vederea respectării acestora conform cu standardele internaţionale.
 
24h
0