415

Astăzi se decide soarta lui Chirtoacă

 
Curtea de Apel Bălţi urmează să exmineze astăzi, 8 iulie, interpelarea comuniştilor care cer anularea mandatului  primarului general al municipiului Chişinău,  Dorin Chirtoacă. Şi asta, după ce la începutul săptămânii curente, Curtea Supremă de Justiție a decis ca această solicitare să fie examinată  de instanţa de judecată  de la Bălți.
 
De menţionat că, săptămâna trecută, PCRM a solicitat ca examinarea contestației de organizare a turului trei de scrutin în municipiu să fie examinat de o instanță de apel din afara Chișinăului, motivând că judecătorii instanţei de apel din capitală ar fi influenţaţi politic în examinarea cauzei.
 
PCRM consideră că la Curtea de Apel Chişinău nu au rămas judecători care ar putea lua o decizie obiectivă, imparţială şi neinfluenţată de nimeni.
 
Potrivit lor, un număr mare de judecători de la aceasta instanţă candidează la funcţia de Preşedinte, alţii la funcţia de vicepreşedinţi iar în privinţa altui grup sunt intentate proceduri disciplinare, soarta cărora depinde de membrii Consiliului Superior al Magistraturii numiţi în funcţie de actuala guvernare şi care sunt afiliaţi direct concurenţilor electorali.
 
La rândul lor, liberalii pun la îndoială corectitudinea magistraţilor de la Bălţi, pe motiv că unul dintre judecătorii Curţii de Apel de la Bălţi ar fi rudă cu deputatul comunist Artur Reşetnicov. Din această cauză, liberalii urmează să ceară recuzarea judecătorilor.
 
Sursa: Politik.md
0