393

TOP iunie: Voronin pleaca, Plahotniuc vine, Chirtoaca primul, Filat ii sufla-n ceafa

 
Expertii Centrului Politicon, care au prezentat astazi topul celor mai influenti 50 de politicieni din tara, spun ca Dorin Chirtoaca este in frunte pentru ultima luna in acest an. Liberalul il devanseaza pe premierul Vlad Filat cu doar 4 puncte, insa in curand va cobori, avand in vedere incheierea alegerilor locale.
 
O evolutie mai buna decat in luna mai a inregistrat presedintele interimar Marian Lupu, dar si ministrul de Externe, Iurie Leanca. Acestia au urcat cu cate o pozitie in clasament, Lupu situandu-se pe locul 3, iar Leanca pe 4.
 
Situatie mai proasta insa pentru membrii Partidului Comunistilor. Atat fostul candidat la primaria capitalei, Igor Dodon, cat si seful sau de partid, Vladimir Voronin au coborat cu cate 2 pozitii in top. Astfel, Dodon s-a plasat de pe 3 pe 5, cu 210 puncte, iar Voronin s-a oprit tocmai pe locul 8, cu 192 de puncte.
 
Crestere spectaculoasa a inregistrat, in aceasta luna, democratul Vlad Plahotniuc. Acesta urca 4 pozitii in clasament, de pe locul 10 pe 6, acumuland 196 de puncte.
 
Printre primii 10 cei mai influenti politicieni se mai regasesc liderul PL, Mihai Ghimpu, seful CEC, Iurie Ciocan si ministrul Economiei, Valeriu Lazar.
 
Autorii clasamentului au tinut cont de influenta reala a politicienilor asupra deciziilor politice majore din tara, popularitatea publica a acestora, vizibilitatea lor in sursele media si perspectivele politice.
 
stirea zilei
0