513

Banari: Judecatori de la Balti au primit pamant de la consilierii comunisti

Comunistii au facut ce au facut si tot la ai lor au mers cu mandatul liberalului Dorin Chirtoaca. Politicianul Sergiu Banari crede ca dosarul PCRM privind invalidarea mandatului primarului de Chisinau n-a ajuns intamplator la Curtea de Apel Balti, pentru ca anume aceasta instanta este controlata de comunisti.

"Exista acte care demonstreaza ca majoritatea comunista din consiliul municipal Balti a acordat loturi de pamant diferitor judecatori de la Curtea de Apel din Nordul tarii. Aceste ilegalitati au prejudiciat bugetul municipal cu milioane de lei. Informatia respectiva poate fi obtinuta de la primaria Balti sau de la consiliul municipal", a declarat, pentru StireaZilei, Sergiu Banari, care a fost consilier municipal in Balti intre anii 2007-2011.

Banari sustine ca nu intamplator comunistii au insistat ca aceasta contestatie a lor sa fie transferata intr-un oras unde ei au controlul asupra mai multor institutii de stat.

"Decizia de astazi a Curtii Supreme de Justitie este un semnal clar care joaca in defavoarea sistemului judecatoresc. Ce noi umblam cu fofarlica? Daca nu ne convine la Chisinau, mergem la Balti, daca nu la Balti, la Cahul. Cred ca este un scenariu bine pregatit de PCRM in care este implicata si o componenta a AIE ", a mai spus politicianul, fara sa spuna la cine anume s-a referit.

"Acest precedent creat acum 3 zile la Tighina a fost pregatit special pentru ca al doilea pas sa fie validarea sau nevalidarea mandatului primarului capitalei", a mai spus fostul consilier.

Solicitat de StireaZilei, presedintele Curtii de Apel Balti, Gheorghe Scutelnic, a declarat, ca niciun judecator n-a primit niciun lot de pamant.

"Eu va spun oficial ca alesii locali de la Balti nu a oferit loturi de pamant pentru judecatorii Curtii de Apel. Doar cativa magistrati au primit prin decizii judecatoresti apartamentele care li se cuveneau", a spus Gheorghe Scutelnic.

CSJ a decis astazi ca dosarul PCRM privind invalidarea mandatului lui Dorin Chirtoaca sa fie examinat de Curtea de Apel Balti.
 
StireaZilei.md
0