468

Godea „rupe” din PLDM

Mai multe organizații teritoriale ale Partidului Liberal Democrat din Moldova vor adera astăzi, 2 iulie, la Platforma Alternativă Democratică lansată de către politicianul Mihai Godea. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 13.00, informează serviciul de presă al deputatului independent Mihai Godea. UNIMEDIA va reveni cu detalii pe parcursul zilei.

Platforma Alternativă Democratică(PAD) se dorește a fi nu un partid, ci o mișcare politică, care să ofere alternative viabile de guvernare democratică, coalizând viziunile prodemocratice, proeuropene și proreformatoare.

Până la acest moment din PAD fac parte Corneliu Gurin (ADEPT), Viorel Chivriga (IDIS Viitoul), profesorul Nicoale Covalenco, oamenii de afaceri Natalia Ciobanu și Eugen Buzgan, Vasile Efros, consilierul ministrului Educației, Andrei Munteanu și alții.

Mihai Godea a menționat în cadrul evenimentului de lansare a PAD, care a avut loc pe 23 iunie, că mișcarea nu este încă înregistrată oficial.

UNIMEDIA amintește că pe 3 mai 2011, Mihai Godea a părăsit PLDM și s-a lansat independent în cursa pentru Primăria Capitalei. Acesta a reuşit să acumuleze la 5 iunie 2,840 de voturi (0.82% din sufragii). Acesta nu a exclus că-și va crea propriul partid și a subliniat cp are mulți susținători în rândul foștilor colegi de partid. De cealaltă parte, președintele PLDM, Vlad Filat, a lăsat să se înțeleagă că Mihai Godea ar fi fost cumpărat de către Vlad Plahotniuc, despre care a spus că este „păpușar”. http://unimedia.md/?mod=news&id=35972

 
UNIMEDIA.MD
0