Lupu îi va cere socoteală lui Băsescu și ambasadorilor UE
27 Jun 2011 .
Ambasadorii UE în Republica Moldova vor fi convocați într-o ședință pentru a fi interogați! Marian Lupu a anunțat că va solicita anumite răspunsuri de la diplomații europeni pentru a afla despre ce mandat a vorbit Vlad Filat atunci când s-a întors de la Bruxelles.
„Voi convoca o şedinţă cu toţi ambasadorii statelor membre UE, cu şeful delegaţiei UE, al Comisiei UE la Chişinău pentru a solicita anumite răspunsuri al întrebările pe care le avem”, a declarat Marian Lupu în cadrul unei emisiuni la Prime TV.
„Ceea ce face domnul prim-ministru înseamnă mandat de peste hotare. Urmează întrebarea a cui este blagoslovenia și a cui este mandatul pentru asemenea acțiuni?” se întreabă liderul democraților.
Totodată, Marian Lupu susține că-l va întreba și pe președintele României, Traian Băsescu despre ce a discutat cu Vlad Filat. „Să ştiţi că voi da telefon ca să vorbesc cu domnul preşedinte Băsescu să văd ce s-a discutat şi să discutăm situația creată aici la Chişinău”, a spus Lupu.
El a precizat că în astăzi sau mâine ar putea convoca Consiliul AIE. „Conflictul iniţiat de către PLDM nu-mi pare unul întâmplător. Se face tocmai în preajma primelor şedinţe ale consiliilor raionale. Situaţia va fi una foarte clară după ședință. Am invitat colegii mei la şedinţă, dar nu am certitudinea că vor veni”, a mai spus Lupu.
http://www.jurnal.md/ro/news/lupu-ii-va-cere-socoteala-lui-basescu-i-ambasadorilor-ue-207247/