Filat: Lazăr e prea vorbăreț; Îi voi cere DEMISIA.Lazăr: Fiecare să-și caute de domeniul de competență
Premierul Vlad Filat este indignat de criticile pe care le aduce ministrul Economiei, în adresa guvernului.
„Sunt multe declarații și pe alocuri de neînțeles. Nu am nevoie ca cineva să facă comentarii în guvern, dar să lucreze conform legii. Dacă se va ajunge că activitatea sa din guvern este incompatibilă cu activitatea firescă a unui membru al guvernului, îi voi cere demisia așa cum este firesc. Cui nu-i convine modul în care se activează în guvern nu are decât să plece. Nicăieri în lume un membru al guverului nu critică guvernul”, a declarat Filat.
Valeriu Lazăr a criticat Planul naţional de acţiuni privind implementarea reformei structurale în educaţie. „Este un plan coordonat cu FMI, iar domnul Lazăr, care este prea vorbăreț, este negociator-șef la aceste negocieri. Aici este un exemplu viu ce înseamnă declarații și ceea ce înseamnă responsabilitate în actul de guvernare”, a adăugat Filat.
Premierul a menționat că criticile lui Lazăr își au originea în altă parte. „Probail nu-i place acțiunile mele care vizează regula din administrarea propietății de stat, pentru că ieri la guvern am discutat și despre Moldtelecom. Iarăși se vine cu ideea acelei majorări nejustificate a tarifelor”, a mai spus Filat.
http://www.jurnal.md/ro/news/filat-lazar-e-prea-vorbare-ii-voi-cere-demisia-207194/
Vicepremierul Valeriu Lazăr i-a dat replica lui Vlad Filat. Acesta a spus că poate și îi place activitatea din Guvern. Totodată, acesta a sugerat tuturor să-și caute de domeniul de competență.
"Data trecută dlui a declarat că cine nu poate să plece, eu am zis că pot. Acuma zice cui nu-i place să plece, mie-mi place. Dar, asta nu înseamnă că nu trebuie să discutăm în Guvern. Eu nu critic Guvernul pentru că succesele Executivului sunt și succesele mele. Și eu aș sugera la toată lumea să-și caute de domeniul de competență", a spus Lazăr, citat de ProTV.
UNIMEDIA amintește că în dimineața zilei de astăzi, Vlad Filat a declarat că i-ar putea cere demisia lui Lazăr. După ce a ieșit de la o întâlnire a activului PLDM, jurnaliștii l-au întrebat pe Filat cum comentează declarațiile lui Valeriu Lazăr, în care acesta spunea despre primul că se comporta "ca un profesor, iar restul sunt învățăcei".
În replică, premierul a lăsat să se înțeleagă că Lazăr ar putea pleca din Guvern. "Activitatea domului Lazăr nu mai este compatibilă cu funcția și atribuțiile pe care le are în Guvern. Dacă nu este de acord, să plece", a spus Vlad Filat.
Șeful Cabinetului de miniștri a declarat că Valeriu Lazăr este negociator-șef al R. Moldova în relațiile cu Fondul Monetar Internațional, iar declarațiile de nemulțumire sunt în contradicție cu munca care o face. "Nicăieri în lume un membru al Guvernului nu critică activitate acestei instituții. Planul naţional de acţiuni privind implementarea reformei structurale în educaţie criticat de dl Lazăr este unul coordonat cu FMI, iar domnul Lazăr, care este prea vorbăreț, este negociator-șef în aceste negocieri", a spus acesta, accentuînd atribuțiile pe care le are Lazăr și ce declarații face.
UNIMEDIA precizează că Vlad Filat reprezintă în Guvern PLDM, în timp ce Valeriu Lazăr - PD.
Sursa: UNIMEDIA