443

Boţan: Clasa politică este mai coruptă decât sistemul judecătoresc. Liberalii: Vă dăm în judecată!

 
Sistemul judecătoresc din Republica Moldova este corupt, însă, clasa politică este şi mai coruptă. De această părere este analistul politic Igor Boţan, care a comentat în cadrul unei emisiuni de la PublikaTV deciziile contradictorii luate în decursul zilei de ieri, la o diferenţă de câteva ore, de Curtea de Apel şi Curtea Supremă de Justiţei.
Declaraţia făcută de Boţan n-a picat bine deloc şi a stârnit nemulţumiri şi replici acide din partea liberalului Valeriu Munteanu. "De duminică aveţi o retorică schimbată şi ne tot învinuiţi de corupţie. Şi noi stăm cuminţei şi vă ascultăm acuzaţiile. Probabil că aveţi o retorică schimbată din cauza că duminică a pierdut Dodon, iar dvs retrăiţi. Putem să vă dăm în judecată!", a spus Munteanu.

Răspunsul lui Boţan nu a întârziat să apară. "Eu când fac asemenea declaraţi mă bazez pe indicii de corupţie din întreaga ţară. Dar, duceţi-vă şi mâine, stimaţi prieteni, şi chemaţi-mă în judecată", a mai adăugat analistul indignat de replica liberalului.

Totodată, Dumitru Diacov, preşedintele de onoare a Partidului Democrat, spune că atât contestaţiile depuse de comunişti, cât şi sesizările făcute de liberali privind încălcările admise în cadrul alegerilor, nu sunt sprijinite de argumente serioase. "Din păcate, aceste contestări din partea partidelor a devenit un sport moldovenesc. E o tradiţie foarte proastă. Prin aceste decizii - dimineaţa una, seara alta, se discreditează CEC-ul, alegerile, partidele politice care vin cu pseudo-argumente. Noi trebuie să punem punct pe algeri, să ne conformăm cu situaţia şi să ne continuăm activităţile, nu să depunem contestări la fiecare pas. Nu-i serioasă chestia asta", a accentuat democratul.

Într-un final, Muntreanu a declarat că PL nu regretă faptul că a cerut renumărarea şi a afirmat că argumentele care au stat la baza acestei solicitări au fost unele temeinice. "Comuniştii se tem de renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău. Din acest motiv, încearcă pe orice cale să întrerupă acest proces. Pentru PL este foarte stranie poziţia PCRM. În situaţia în care totul e corect, nu ai de ce să fii neliniştit. Ei, însă, au depus contestaţii la numeroase instanţe", a subliniat deputatul PL.

UNIMEDIA precizează că la 17 iunie, la solicitarea Partidului Liberal, Curtea de Apel a decis renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chișinău, unde PCRM a obținut majoritatea.  Potrivit liberalilor, renumărarea ar putea aduce încă un mandat în favoarea AIE, lipsind fracțiunea PCRM de majoritate în CMC. Ulterior, această decizie a fost amânată la solicitarea PCRM de către Judecătoria sectorului Centru, instanţă inferioară Curţii de Apel. Ieri, la câteva ore de la pronunțarea deciziei Curții de Apel de a relua renumărarea voturilor pentru CMC, Curtea Supremă de Justiție a luat decizia de a suspenda procedura. În urma recursului depus de Partidul Comuniștilor, renumărarea va fi stopată până când CSJ nu va examina recursul în fond. 

Sursa: UNIMEDIA

0