531

Comuniştii au dat înapoi: Nu mai vor să-l ancheteze pe Ghimpu

 Parlamentul a prelungit termenul în care Comisia, care se ocupă de ivestigarea circumstanţelor în care a fost posibilă prejudicierea statului de 5,6 milioane de lei, să prezinte un raport în Parlament. 
 
Cu o propunere în acest sens a venit deputatul din partea PL, Valeriu Munteanu, membru al Comisiei, care a spus că deputaţii mai au nevoie de timp pentru a pregăti raportul. Acesta s-a plâns că deputatul comunist Maria Chistruga, a renunţat să mai deţină funcţia de preşedinte al Comisiei, astfel comisia se află într-o situaţie destul de complicată.
 
"Zinaida Chistruga, subit şi absolut neîntemeiat, s-a retras din funcţie. Comisia nu are un preşedinte, astfel solicităm ca până la 15 iulie să fie prelungit termenul de prezentare a raportului în Parlament", a solicitat liberalul.
 
Deputatul Liberal, Mihai Ghimpu spune că a înţeles de ce comuniştii au retras-o din funcţia de preşedinte al Comisiei, pe  Maria Chistruga.
 
"Comuniştii s-au convins că nu Ghimpu este vinovat de acele greşeli, ci altcineva. Eu voi organiza o conferinţă de presă în care voi prezenta toate probele referitor la acea modificare de cifre efectuată în legea privind cazinourile", a anuţat Mihai Ghimpu.
 
Gestul comuniştilor l-a nedumerit şi pe preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.
 
"Se întâmplă ceva foarte straniu. Îmi amintesc cu câtă energie se cerea crearea acestei Comisii şi cât venin se turna peste unii colegi. Probabil, această situaţie ne spune că acele atacuri şi propuneri făcute de opoziţie nu aveau scopul de a se ajunge la adevăr. Se urmărea un singur scop, să se aducă acuzaţii la adresa cuiva", a declarat Marian Lupu.
 
Preşedintele Parlamentului a cerut membrilor Comisiei să depună toate eforturile, astfel încât să elaboreze şi să prezinte raportul în plenul Parlamentului. Acesta a ţinut să precizeze că deputaţii sunt obligaţi să facă acest lucru, chiar dacă Comisia a rămas fără preşedinte.
 
"A fost un caz ieşit din comun, opinia publică e interesată să cunoască adevărul", a precizat Lupu.
 
Propunera a fost aprobată cu votul majorităţii deputaţilor din Alianţa pentru Integrare Europeană.
 
Amintim că, propunerea de a crea o astfel de Comisie a venit din partea Comuniştilor. Aceştia susţineau că liberalul Mihai Ghimpu se face vinovat de promulgarea unui amendament respins de Legislativ. Astfel a prejudiciat statul de 5,6 milioane de lei.
 
publika
0