523

Şi iar acuzaţii: PD, supărat pe PLDM

 
Partidul Democrat (PD) acuză Partidul Liberal Democrat (PLDM) că ar tatona terenul pentru a face o coaliţie cu PCRM la Cricova.
 
Toate încercările de a organiza o întâlnire de pregătire a şedinţei de astăzi cu participarea consilierilor necomunişti au fost ignorate tacit de către liderul local al PLDM şi de primarul ales, reprezentant al aceleiaşi formaţiuni. Ulterior, în cadrul şedinţei, iniţiativele consilierilor PLDM au fost votate împreună cu consilierii PCRM, interesele cărora au fost pe deplin luate în calcul. Acest fapt a generat dezbateri aprinse şi indignarea celor rămaşi în afara acestei coaliţii nedeclarate, dar reacţia PLDM-iştilor a fost surprinzătoare: „Aici nu ne conducem de principiile din centru, ci de interesele locale”, se precizează într-un comunicat de presă al PD.
 
De precizat că, în consiliu, fracţiunea PCRM deţine 9 mandate, PLDM – 7, PDM – 3, PL – 3 şi este şi un consilier independent, ceea ce ar fi permis crearea unei majorităţi necomuniste confortabile. „Şedinţa consiliului orăşenesc Cricova a decis astăzi formarea comisiilor de specialitate. Un exemplu clar a ceea ce se înţelege prin „interese locale” este acela că în comisia privind problemele sociale au fost incluşi forţat doi consilieri PDM, pe când niciunul nu a fost admis în comisia pentru finanţe, sau în cea funciară”, mai precizează sursa citată.
 
PLDM nu a comentat deocamdată acuzaţiile aduse de democraţi.
 
hotnews
0