499

Terorişti din foste republici sovietice au vrut să contamineze Marea Neagră cu cesiu, în 1996

 
Terorişti din foste republici sovietice au vrut să contamineze apele Mării Negre, în dreptul Bulgariei, cu cesiu radioactiv, în 1996, potrivit lui Vladimir Manolov, fost director al Serviciului Naţional bulgar de Protecţie (NSS).
 
Dar serviciile bulgare au prevenit o catastrofă ecologică, a subliniat Manolov, citat de postul de radio Darik. Operaţiunea a avut loc lângă Varna, în luxoasa staţiune Albena, relatează site-ul Novinite.com.

"Aveau şase capsule cu cesiu, cu care intenţionau să contamineze apele de la litoralul bulgar şi să cauzeze o catastrofă ecologică. Dar, noi am hotărât să efectuăm o operaţiune sub acoperire, în care eu am participat ca şi cumpărător al fiolelor.
 
Am jucat rolul unui albanez bogat care voia să le cumpere", a declarat Manolov. El a povestit că a lăsat să-i crească barba şi că a purtat foarte multe inele, mai ales în timpul operaţiunii.

Participanţii la operaţiune au înregistrat progrese importante în acest caz, dar au avut probleme cu forţele speciale, care i-au arestat împreună cu teroriştii.

"Forţele speciale bulgare te băteau ca lumea, când aflau că eşti de partea băieţilor răi", a recunoscut fostul director al Serviciului Naţional bulgar de Protecţie.
 
arena
0