464

Mihai Ghimpu despre bătrânica cu două bastoane care s-a oprit la PL

 
Liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu recunoaşte că în noaptea numărării voturilor pentru alegerea Primarului municipiului Chişinău a avut mari emoţii. În cadrul unei conferinţe de presă de marţi, 21 iunie privind rezultatele scrutinului de duminică, Mihai Ghimpu a asociat victoria cu o bătrânică, care mergea încet cu două bastoane  la votare şi care într-un final s-a oprit în dreptul PL.

,,Victoria, iată, iată mergea spre comunişti, ca o bătrânică care merge încetişor la votare cu două bastoane. Comuniştii stăteau bucuroşi, când colo, hop la poarta lor nu a ajuns, dar s-a oprit la PL, mai departe n-a mers”, a relatat Mihai Ghimpu.

Liderul liberal a mai spus că în ziua alegerilor, când a ieşit din cabina de votat a fost oprit de un bătrânel, care vorbea în limba rusă, l-a recunoscut şi l-a întrebat: ,,Dvs sunteţi Mihai Ghimpu? Voi vota pentru Partidul Liberal”. ,,Vedeţi, au înţeles şi ruşii, şi ucrainenii şi alte naţionalităţi care trăiesc în Republica Moldova că Partidul Liberal, inclusiv Mihai Ghimpu sunt oameni pentru dreptate şi adevăr şi pentru un viitor european”, a spus preşedintele liberal.

Mihai Ghimpu s-a declarat mulţumit de rezultatele alegerilor locale şi a subliniat că încrederea oamenilor în PL a crescut cu 6% comparativ cu alegerile parlamentare din noiembrie, 2010. Potrivit datelor prezentate de liderul liberal, PL are 105 primari, 130 consilieri raionali şi 1.162 consilieri locali. Cele mai bune rezlutate au fost înregistrate în raioanele Străşeni şi Ialoveni, unde majoritatea primarilor sunt din partea PL.

ARENA reaminteşte că cea mai aprigă luptă s-a dat la Chişinău unde s-a confruntat liberalul Dorin Chirtoacă cu comunistul Igor Dodon. Candidatul PL a câştigat alegerile cu 50,6% din voturi, în timp ce candidatul PCRM a obţinut 49,4% din sufragii.
 
arena
0