429

Leancă a fost binecuvântat de Patriarhul Ierusalimului!

 
Ministrul de externe, Iurie Leancă, a avut ieri o întrevedere cu preşedintele israelian Shimon Peres, comunică serviciul de presă al ministerului.
 
Cei doi oficiali au discutat „un spectru larg de subiecte aflate pe agenda bilaterală, printre care perspectivele de diversificare a relaţiilor de cooperare între cele două ţări, evoluţiile recente din regiune, inclusiv cele privind Procesul de Pace în Orientul Mijlociu”. Totodată, se mai spune în comunicatul citat, preşedintele Shimon Peres a subliniat importanţa cooperării în domenii de interes comun pentru ambele ţări, specificând agricultura bazată pe tehnologii avansate, domeniu în care Israel deţine o experienţă bogată.
 
În cadrul vizitei sale oficiale îjn Israel,  Iurie Leancă a fost primit şi de Patriarhul Ierusalimului Theophilos al III-lea, care a binecuvântat vizita demnitarului moldovean pe pământul sfânt. Iurie Leancă, a informat Patriarhul despre susţinerea instituţiilor bisericeşti de către autorităţile statului din ţara noastră, dar şi despre poziţia echidistantă de neimplicare în afacerile interne ale bisericii.
 
Tot ieri, Iurie Leancă a avut o întrevedere cu viceprim-ministrul Dan Meridor, în cadrul căreia cei doi vicepremieri au avut un schimb amplu de opinii pe marginea situaţiei din regiunea Orientului Mijlociu, relaţiilor Israelului cu Iran, Siria, precum şi asupra evoluţiilor Procesului de Pace.
 
24h 
0