401

Dumitru Diacov a declarat că scrutinul local ar putea contribui la alegerea Preşedintelui

 
Chişinău, 20 iun. /MOLDPRES/. Preşedintele de onoare al Partidului Democrat /PD/ a declarat că alegerile locale ar putea contribui la alegerea şefului statului. "Sper că toată lumea înţelege că noi alegeri nu vor aduce nimic bun", a declarat parlamentarul democrat, solicitat de MOLDPRES să dea aprecieri rezultatelor alegerilor locale.  
"Nu are rost să inventăm fel de fel de alegeri, deoarece balanţa se poate schimba doar cu plus-minus două-trei mandate", a spus Diacov. "În urma discuţiilor am putea alege Preşedintele ţării chiar pînă la finele acestei sesiuni", a adăugat deputatul.
 
Întrebat despre viitoarea cooperare în cadrul administraţiei municipiului Chişinău, Diacov a spus că PD va privi liniştit renumărarea voturilor pentru Consiliu, "dar politicineii trebuie să aibă mai puţine suspiciuni înul faţă de altul".
 
Dumitru Diacov a spus că alegerile locale au fost un succes pentru PD în particular şi pentru Alianţa pentru Integrare Europeană /AIE/ în ansamblu. "Ne-am dublat numărul de consilieri locali şi avem peste 230 de primari aleşi", a declarat Dumitru Diacov pentru MOLDPRES.

0