439

O maşină suspectă din faţa sediului PLDM a fost evacuată de forţele de ordine


Paza premierului Vlad Filat a încercat să identifice şoferul, pentru a-l ruga să ia maşină înainte de venirea şefului guvernului la partid. Ei au avut însă o surpriză, constatând că numerele de înmatriculare sunt înregistrate pe o altă maşină, un Subaru de culoare albă, transmite Publika.md.  
O maşină suspectă parcată în faţa sediului Partidului Liberal Democrat din Chişinău a fost evacuată duminică de forţele de ordine, după ce paza premierului Vlad Filat a constatat că numărul de înmatriculare era al unui alt autovehicul, iar proprietarul acestuia din urmă nu răspundea la telefon.
 
O maşină marca Audi A4, de culoare albastră, cu numere de înmatriculare C EX 724, a fost parcată duminică în faţă sediului Partidului Liberal Democrat din Moldova, din strada Bucureşti, relatează Publika.md.
 
Paza premierului Vlad Filat a încercat să identifice şoferul, pentru a-l ruga să ia maşină înainte de venirea şefului guvernului la partid. Ei au avut însă o surpriză, constatând că numerele de înmatriculare sunt înregistrate pe o altă maşină, un Subaru de culoare albă. Oamenii legii au identificat proprietarul automobilului Subaru şi l-au sunat la telefon, însă acesta nu a răspuns. Într-un final, automobilul suspect a fost evacuat de către forţele de ordine.
 
După ce a votat, duminică, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru Primăria Chişinău, premierul Vlad Filat anunţase că va merge la partid şi va aştepta rezultatele după ora 21.00.
 
Măsura de precauţie a membrilor pazei sale se justifică şi printr-un incident bizar care a avut loc în 7 iunie, la două zile după primul tur de scrutin al alegerilor locale, când Igor Ţurcan, şeful Federaţiei de Tenis din Moldova, a decedat în urma exploziei unei maşini parcate de câteva zile în faţa Ambasadei Chinei, în centrul Chişinăului. Maşina care a sărit în aer era o Lada înmatriculată în Rusia.
 
Igor Ţurcan era şi şeful staff-ului electoral al candidatului independent la Primăria Chişinăului Mihai Godea. Acesta din urmă, fost membru PLDM, a plecat din partid cu puţin timp înainte de startul oficial al campaniei electorale, nemulţumit că nu a fost nominalizat candidat. Godea a spus că Ţurcan a fost ţinta unui atentat cu maşină-capacană şi a cerut Ministerului de Interne să-i asigure pază şi protecţie în urma incidentului. Deocamdată, autorităţile nu au anunţat rezultatele oficiale ale anchetei.
 
realitatea

0