572

Voturile pentru Consiliul municipal Chişinău vor fi renumărate


Curtea de Apel a dispus vineri, 17 iunie, renumărarea voturilor pentru Consiliul municipal Chişinău (CMC). Hotărârea a venit în urma recursului Partidului Liberal, care nu a fost de acord cu decizia primei instanţe, care nu a satisfăcut cererea liberalilor. În motivaţia sa, PL s-a bazat pe faptul că în timpul alegerilor din 5 iunie 2011 au fost înregistrate mai multe fraude, care au permis ca PCRM să obţină majoritatea simplă în Consiliu. Amintim că, la începutul săptămânii trecute, Judecătoria Centru a respins cererea liberalilor pe motivul lipsei probelor.

 
Comuniştii, la rândul lor, consideră această decizie ca fiind una politică. Juristul şi deputatul PCRM, Sergiu Sârbu, a spus că formaţiunea pe care o reprezintă va ataca în judecată MAI şi Procuratura Generală, precum şi PL. Potrivit comuniştilor, liberalii, împreună cu aceste instituţii, au întreprins în ultimul timp mai multe acţiuni ilegale, inclusiv „declaraţii calomnioase”, „acuzaţii false” etc.
 
În urma numărării tuturor proceselor-verbale din municipiu, la alegerile din 5 iunie PCRM are în CMC 26 de consilieri, PL - 17, PLDM - 7 , iar PDM - 1 consilier.
 
timpul
0