479

Pînă la amiază la Chişinău au votat 37,5% din alegători

CHIŞINĂU, 19 iun – Novosti-Moldova. Potrivit datelor de la 15.00, la Chişinău în turul al doilea al alegerilor locale generale au votat deja 231093 persoane sau 37,5% din numărul total de alegători din capitală, a comunicat pentru agenţia multimedia Novosti-Moldova Cristina Boaghe, vicepreşedinte al Comisiei electorale de circumscripţie Chişinău.
 
În acest mod, prezenţa alegătorilor din capitală deocamdată este mai înaltă cu 2,1% decît în alegerile din 5 iunie. În acelaşi timp, în comparaţie cu datele de la 12.00, cînd în secţiile de votare au venit cu 2,5% mai mulţi oameni, decît în primul tur, ritmul votării scade.
 
Cea mai mică prezenţă continuă s-o aibă locuitorii de la Ciocana, deocamdată şi-au dat votul unuia dintre candidaţi în acest sector 34,2% din alegători.
 
Raionul cu cel mai activ electorat este Buiucani, unde la urne au venit 39,1% din cetăţeni, ceea ce este cu 0,5% mai mult decît în sectorul Centru, unde pînă la mijlocul zilei a fost cea mai activă prezenţă a alegătorilor.
 
În suburbii la urne au venit 36,5% din cetăţeni, în sectorul Botanica – 37,7%, Rîşcani – 38,7% din numărul total de cetăţeni cu drept de vot.
0