Tănase despre demitarea directorului DIP: O farsă şi o ipocrizie ordinară ."O nouă farsă caracteristică moravurilor ce guve
18 iun 2011
"O nouă farsă caracteristică moravurilor ce guvernează oaza de democraţie pro-occidentală de pe malurile fluviului Bâc". Aşa caracterizează fostul ministru al Justiţiei, Alexandru Tănase, demiterea "în redim de urgenţă" şi „conspiraţie maximă” a directorul general al Departamentului Instituţiilor Penitenciare, general-maiorul de justiţie Vadim Cojocaru.
Potrivit lui, destituirea a avut loc în faţa întregului efectiv de ofiţeri ai Departamentului, încercându-se a se imita un soi de descindere.
Tănase scrie într-o postare pe blogul său personal că, opinia publică a fost "pregătită" de demiterea lui Cojocaru. "Au avut loc aşa-numite „dezvăluiri”, ce se refereau, de fapt, la evenimente care au avut loc mai bine de un an în urmă. Adevărul este că protagoniştii acestor „dezvăluiri” au fost demişi cu un an în urmă, iar o parte din ei se află pe banca acuzaţilor. Bineînţeles că despre acest detaliu „neimportant” s-a uitat să se menţioneze, şi nici opinia Departamentului Instituţiilor Penitenciare nu a fost solicitată, deşi a fost distribuit un comunicat oficial în acest sens. Nici despre faptul că anume actualul ministru al justiţiei era responsabil de sistemul penitenciar în perioada când aceste fapte au avut loc nu s-a suflat nici o vorbă", menţionează fostul ministru.
Acesta consideră că demiterea lui Cojocaru a avut două scopuri: de a executa indicaţia lui şefu’ de a „găsi ilegalităţile” comise în perioada în care Tănase a fost ministru, precum şi de plasa sistemului penitenciar sub controlul MAI.
"Din start, vreau să se cunoască că generalul V. Cojocaru nu îmi este nănaş, cumătru, rudă, fin de cununie sau de botez. Nu l-am adus eu în funcţia de Director al DIP, ci a fost angajat cu un an înainte de venirea mea la Ministerul Justiţiei. Am decis să-i iau apărarea din câteva motive. Este greşit să stai de-o parte atunci când se comite o ilegalitate care nu te priveşte nemijlocit, în speranţa că ţie nu ţi se va întâmpla ceva similar", conchide Tănase.
Pentru a citi integral postarea click aici.
UNIMEDIA preceizează că pe 15 iunie 2011, Ministrul Justiţiei Oleg Efrim a emis un ordin prin care a fost demis Vadim Cojocaru, directorul general al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP). Potrivit ministrului Oleg Efrim, Cojocaru a fost numit în funcţie cu încălcări ale procedurii - din ordinul ministrului şi nu a Colegiului ministerului, motiv ce a stat la baza demiterii acestuia.
Sursa: UNIMEDIA