405

Reportaj Pervîi Canal: Realizările lui Chirtoacă - problemele chișinăuienilor

Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a făcut totalurile campaniei electorale din turul II al alegerilor locale. Liberalul susține că nu a avut un contracandidat onest. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV.

La emisiune a fost invitat și candidatul PCRM, Igor Dodon. Acesta însă a refuzat în ultimul moment participarea la dezbateri. Absența comunistului a fost calificată de analiștii politici drept lipsă de respect față de alegători, dar și o tactică de menținere a electoratului. "Este o regulă la politicieni, atunci când te simți presat, mai bines să renunți la dezbateri, ca să nu scapi erori", a explicat Igor Boțan. Însă Anatol Țăranu susține că într-o societate democratică este inadmisibil să te eschivezi de la o confruntare cu oponentul.

Dorin Chirtoacă a declarat că și-ar fi dorit un alt contracandidat în cursa electorală pentru primărie. "Mi-aș fi dorit să fiu în campanie electorală cu un contracandidat, cu care să am dezbateri civilizate și nu două luni de acuzații", a menționat liberalul.

Analiștii politici sunt de părere că Chirtoacă s-a prins în jocul comunistului Dodon, care în viziunea acestora a început primul lupta acuzațiilor. În replică, candidatul PL a spus că atunci când ești acuzat te aperi cum poți. "Este o vorbă la ruși: Kakoi privet, takoi otvet", s-a apărat candidatul liberal la funcția de primar.

Pe final, Chirtoacă a menționat că actuala campanie a fost cea mai murdară de până acum. Acesta a recunoscut că i-a fost greu, dar s-a arătat convins că rezultatul alegerilor de duminică va fi pe măsura așteptărilor.
 
unimedia
0