435

Dadone a făcut respiratie "gura-n-gura" victimelor ploilor de la Durlesti!!!


Igor Dodon a acordat primul ajutor victimelor ploilor puternice de la Durleşti
 
2011-06-14/16:19 Candidatul Partidului Comuniştilor la funcţia de primar general al mun. Chişinău, Igor Dodon, a acordat primul ajutor victimelor ploilor puternice de la Durleşti. El a comunicat cu sinistraţii şi s-a informat asupra problemelor pe care le înfruntă aceştia. În timpul ploilor abundente de duminică cinci case au fost inundate pe strada Timişoara din Durleşti. Apa a ajuns în case la o înălţime de 1,5 metri, spun locuitorii care au avut de suferit şi arată semnele lăsate de apă pe pereţii uzi şi murdari. Notează Info-Prim Neo cu referire la un comunicat al staff-ului electoral al candidatului.

„Am ieşit pe geam, încercând să salvăm copiii şi strictul necesar, dar apa a inundat practic totul”, a spus stăpâna unei case. O altă femeie a spus că salvatorii au fost cei care au reuşit să scoată copiii săi din casă. Acum aceste familii trăiesc la vecini.

Locuitorii spun că au venit reprezentanţii primăriei Chişinău, care au întocmit un act, însă nu ştiu cum să le ajute celor care au avut de suferit.

Stăpânii caselor menţionează că de când locuiesc în aceste case este pentru prima dată când se confruntă cu un asemenea şuvoi de apă.

„Spre regret, construcţia haotică şi nechibzuită a Chişinăului şi a suburbiilor, care deja de mai mulţi ani se efectuează fără a ţine cont de necesitatea canalizărilor pluviale şi fără controlul profesionist din partea autorităţilor locale, duce la faptul că sistemele vechi de drenaj nu fac faţă torentelor de apă după precipitaţiile puternice”, a menţionat Igor Dodon.

„Cu toţii suntem martori cum conducerea liberală „lucrează” în suburbii”, a spus candidatului. El a oferit familiilor sinistrate obiecte de primă necesitate: paturi pliante, plapume, lenjerie de pat şi produse alimentare. „Vom avea măcar unde să culcăm copiii, - a menţionat una din femei, – pentru că apa a inundat tot mobilierul, inclusiv paturile noastre”, se spune în comunicat. 
0