449

ULTIMA ORĂ! TOPUL celor mai populari politicieni: DODON ÎI SUFLĂ ÎN CEAFĂ LUI CHIRTOACĂ! Vezi clasamentul integral!

 
Primarul degrevat, Dorin Chirtoacă este cel mai influent politician din luna mai 2011. Pe al doilea loc se clasează premierul Vlad Filat, iar locul trei îi revine candidatului la funcţia de primar al capitalei din partea Partidului Comuniştilor, Igor Dodon.
 
Aşa arată primele trei poziţii din topul celor mai influenţi 50 de politicieni pentru luna mai 2011, realizat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică „Politicon” şi care va fi dat publicităţii astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, candidatul liberal la funcţia de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă a obținut 8 note de 10, acumulând în total 197 de puncte, la rândul său Vlad Filat deşi a luat 11 note de 10 a acumulat doar 190 de puncte, iar Igor Dodon are la activ 5 note de 10 și 176 de puncte.

Top 10 mai este completat în ordine consecutivă de: preşedintele interimar, Marian Lupu cu 166 de puncte; ministrul de externe, Iurie Leancă -158 puncte; liderul comuniştilor, Voronin Vladimir – 155 puncte; liderul liberal, Mihai Ghimpu – 154 puncte; ministrul muncii şi protecţiei sociale şi familiei, Valentina Buliga – 130 puncte; preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan – 130 puncte şi vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, cu123 de puncte.

La realizarea topului au participat 22 de experţi politici, analişti şi sociologi, care îi apreciază pe politicieni cu note de la 0 la 10. Astfel, un politician poate acumula maxim 220 de puncte.
Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică „Politicon” realizează topul lunar al celor mai influenţi politicieni. Experţii pun note pentru 100 de politicieni, iar în top ajung doar primii 50.
Clasamentul integral
 
24h 
0