402

O delegaţie parlamentară pleacă în Muntenegru

Prim-vicepreședintele Parlamentului,Vlad Plahotniuc, participă, în perioada 13-15 iunie 2011, la cea de-a 9-a Conferință a Președinților Parlamentelor statelor- membre ale Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), care se desfășoară în orașul Becici, Muntenegru.

Din componența delegației face parte Igor Corman, președintele Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană.

În cadrul reuniunii vor fi abordate subiecte privind cooperarea dintre parlamentele și guvernele statelor membre SEECP în relația cu Uniunea Europeană, consolidarea rolului și capacităților parlamentelor în conformitate cu Tratatul de la Lisabona.

De asemenea urmează a fi prezentate rezultatele finale ale activității Grupului de lucru în vederea dezvoltării dimensiunii parlamentare a SEECP în scopul instituirii Adunării Parlamentare a SEECP.

Prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova Vlad Plahotniuc urmează să aibă întrevederi bilaterale cu Președintele Parlamentului Republicii Muntenegru Ranko Krivokapic, precum și cu omologi din alte state participante la reuniune.

SEECP este o structură de cooperare regională înființată în anul 1996, unul din cele mai importante foruri politice regionale, care servește drept platformă de dialog cu Uniunea Europeană. Din componența SEECP fac parte Albania, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia, Muntenegru, România, Slovenia, Turcia.
 
Пресс-служба POINT.MD

0