412

În sfârșit! Filat a pus mâna pe Ghimpu

Ghionurile dintre liderii AIE au trecut de la figurat la propriu. Liderul liberalilor Mihai Ghimpu a fost ghiontit astăzi de către colegul său de Alianţă,Vlad Filat, sub ochii jurnaliștilor. S-a întâmplat asta după ce jurnaliştii au vrut să obţină reacţia liderilor vis-a-vis de declaraţia Ministerului rus de externe privitor la rezultatele alegerilor.

Şi dacă premierul Vlad Filat a răspuns diplomatic la această întrebare şi a spus că în scurt timp Ministerul de Externe de la Chişinău va veni cu o declaraţie oficială, liberalul Mihai Ghimpu era cât pe ce s-o facă. „Da ce Ambasada Federaţiei Ruse a avut observatori?”, a întrebat Ghimpu care nu a mai apucat să spună nimic pentru că a fost ghiontit de Filat, probabil să se abţină de la răspuns.

Amintim că într-un comunicat expediat pentru presă, Departamentul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei critică dur activitatea Comisiei Electorale Centrale şi a observatorilor internaţionali din partea Misiunii OSCE. Rusia se arată deranjată de faptul că observatorii OSCE nu au semnalat nereguli grave în timpul alegerilor, cum ar fi: modificarea legislaţiei electorale înainte de alegeri, calitatea listelor electorale, tipărirea buletinelor de vot în cantităţi ce depăşesc numărul alegătorilor.

Toate acestea, potrivit sursei citate, trezeşte suspiciuni asupra corectitudinii scrutinului din 5 iunie.

hotnews.md

0